Om Grenland Luftsportssenter


Grenland Luftsportssenters logo.
Publisert: 05. okt. 2015 av Grenland Luftsportssenter
Grenland Luftsportsenter AS ble etablert etter at Skien kommune besluttet å legge ned den kommersielle driften ved Skien Lufthavn. Grenland Luftsportsenter har fått tillatelse til å drifte flyplassen videre basert på en langsiktig avtale med Skien kommune.

Kort fortalt er det fortsatt Skien Lufthavn AS (eid av Skien kommune) som er eier av hele flyplassområdet og konsesjonshaver for flyplassen.

Grenland Luftsportssenter AS har fått delegert ansvar og er ansvarlig for all flytrafikk, vedlikehold og drift av flystripen, samt området vest for flystripen. Dette skal gjøres i henhold til forvaltningsavtalen med Skien Lufthavn AS, samt konsesjonen og den teknisk operative godkjenningen gitt av Luftfartstilsynet.

Området øst for flystripen er det fortsatt Skien Lufthavn AS som drifter. 

Skien flyplass, Geiteryggen blir i første omgang en flyplass til ikke-kommersiell bruk. Aksjonærer i Grenland Luftsportssenter AS er Grenland Fallskjermklubb, Russian Warbirds of Norway og Grenland Flyklubb. Flyplassen blir i dag brukt til flyging i næring og til luftsportaktiviteter av brukere fra hele Østlandet.

I tillegg til de tre nevnte klubber er Geiteryggen hjemmebase for rundt ti private fly. Flyplassen har i dag et drivstoffanlegg som benyttes av luftambulansen, politihelikopter og forsvaret. Anlegget er viktig for beredskapen i vårt område. Grenland Luftsportssenter ønsker å drifte dette anlegget videre. Flyplassen skal ikke brukes av skolehelikopter.

Flyplassområdet har tidligere blitt leid ut til arrangementer fra eksterne brukere. Statens vegvesen har gjennom mange år hatt trafikksikkerhetskurs om våren. Grenland Luftsportssenter ønsker å videreføre dette.

Grenland Luftsportssenter må i stor grad basere driften på frivillighet, men noen nøkkelpersoner blir lønnet. Grenland Luftsportssenter vil stå for vedlikehold av den delen som Grenland Luftsportssenter disponerer (flystripen og området vest for flystripen). Dette vil utføres av medlemmene og innleide firmaer. Årlig budsjett ligger på et middels nivå i forhold til sammenlignbare private flyplasser i Norge. Alle inntektene kommer i dag fra medlemmene og klubbene, samt avgifter i forbindelse med bruk av flyplassen.

Frem til i dag har Skien Lufthavn blitt drevet som en stor kommersiell flyplass. Flyplassen er derfor i meget god stand og det forventes ingen store oppgraderinger på lang tid. Den største utfordringen er vintervedlikehold, brøyting. Her er det inngått avtale med tidligere ansatte i Skien Lufthavn og lokalt firma som har erfaring med brøyting av flyplass. Om sommeren må gress klippes og gjerder etc. vedlikeholdes.

 Konsesjon Skien Flyplass
 Forvaltningsavtale Skien Flyplass
 Teknisk - Operativ godkjenning Skien Flyplass

Innhent PPR
Flyplassen er åpen for besøkende mot PPR.

Flyplassen er godkjent for VFR dag, 5700kg MTOW, 9 pax.

Systemet MyPPR.no benyttes for å innhente PPR.

Gå til MyPPR.no
Siste 5 nyheter
Vær fra YR.no
lørdag
Lettskyet, -3 °C
Lett bris, 4.1 m/s fra Vest-nordvest.
0 mm nedbør.
Lettskyet

søndag
Klarvær, -4 °C
Svak vind, 3.1 m/s fra Vest-nordvest.
0 mm nedbør.
Klarvær

Sol opp/ned: 08:20 - 14:17 UTC
VFR dag: 07:15 - 15:21 UTC

Mer vær
Organisasjon

Grenland Luftsportssenter AS
E-post: post@glss.no
Org.nr: 916 134 231Kontakt info

» Besøk våre klubber

Site Powered by Sniggabo CMS v. 3.23
Tekst og bilder © Grenland Luftsportssenter 2015 - 2017