Om Grenland Luftsportssenter


Grenland Luftsportssenters logo.
Publisert: 05. okt. 2015 av Grenland Luftsportssenter
Grenland Luftsportsenter AS ble etablert etter at Skien kommune besluttet å legge ned den kommersielle driften ved Skien Lufthavn. Grenland Luftsportsenter har fått tillatelse til å drifte flyplassen videre basert på en langsiktig avtale med Skien kommune.

Det er Skien kommune som er eier av hele flyplassområdet og konsesjonshaver for flyplassen.

Grenland Luftsportssenter AS har fått delegert ansvar og er ansvarlig for all flytrafikk, vedlikehold og drift av flystripen, samt enkelte områder på flyplassen. Dette skal gjøres i henhold til forvaltningsavtalen med Skien kommune, samt konsesjonen og den teknisk operative godkjenningen gitt av Luftfartstilsynet.

Skien flyplass, Geiteryggen blir i første omgang en flyplass til ikke-kommersiell bruk. Aksjonærer i Grenland Luftsportssenter AS er Grenland Fallskjermklubb, Eastern Warbirds of Norway og Grenland Flyklubb. Flyplassen blir i dag brukt til flyging i næring og til luftsportaktiviteter av brukere fra hele Østlandet.

I tillegg til de tre nevnte klubber er Geiteryggen hjemmebase for enda en flyklubb, A&H Aeroklubb, samt rundt 20 private fly. Flyplassen har i dag et drivstoffanlegg som benyttes av luftambulansen, politihelikopter og forsvaret. Anlegget er viktig for beredskapen i vårt område. 

Helikopterselskapet Helifly har base og kontor på Geiteryggen. Flyplassen skal likevel ikke brukes av skolehelikopter.

MSG Production etablerte seg på Geiteryggen i 2017 med en enorm hangar som huser en Boeing 737-200. MSG har spesialisert seg på de-icing av fly og vask av fly i sin helautomatiske robotmaskin. Mer info om selskapet kan leses her www.msgproduction.no

Fra tid til annen blir flyplassen leid ut til blant annet Statens vegvesen, som har gjennom mange år hatt trafikksikkerhetskurs på plassen. Kjøreskoler benytter også plassen til blant annet mørkekjøring.

Grenland Luftsportssenter må i stor grad basere driften på frivillighet, men noen nøkkelpersoner blir lønnet. Grenland Luftsportssenter vil stå for vedlikehold av den delen som Grenland Luftsportssenter disponerer. Dette vil utføres av medlemmene og innleide firmaer. Årlig budsjett ligger på et middels nivå i forhold til sammenlignbare private flyplasser i Norge. Alle inntektene kommer i dag fra medlemmene og klubbene, samt avgifter i forbindelse med bruk av fly

 

Innhent PPR
Flyplassen er åpen for besøkende mot PPR. Flyplassen er godkjent for VFR dag og VFR natt, 5700kg MTOW, 9 pax.

Systemet MyPPR.no benyttes for å innhente PPR. Det skal innhentes PPR uavhengig om man har årskort eller ikke.
 
Dersom du ikke har tilgang til MyPPR.no kan du sende en e-post til post@glss.no eller ring telefon +47 90 737 302, for å få PPR.

Gå til MyPPR.no
Aktivitetskalender
» 2024-08-06 NM Fallskjerm (6-10 august)
» 2024-11-26 GeiteryggløpetSiste 5 kunngjøringer
» Søknadsskjema adgangskort ENSN
   Publisert: 11. juli 2024

» Nyhet fra Air BP
   Publisert: 04. aug. 2022

» NM VEKA Sommer 2022
   Publisert: 02. mars 2022

» Overview photo
   Publisert: 16. okt. 2019

» Oversiktsfoto av Geiteryggen
   Publisert: 16. okt. 2019

Se alle kunngjøringer
Sol opp og ned
Sol opp/ned: 02:42 - 20:15 UTC
VFR dag: 01:20 - 21:36 UTC

Se vær for ENSN
Webkamera Geiteryggen
Sjekk bildets dato og klokke for gyldighet. Tider er oppgitt i lokal tid.

Se større bilde
Organisasjon

Grenland Luftsportssenter AS
E-post: post@glss.no
Org.nr: 916 134 231Kontakt info

» Besøk våre klubber

Site Powered by Sniggabo CMS v. 3.4
Tekst og bilder © Grenland Luftsportssenter 2015 - 2024